Wijzer Natuur en techniek

Op deze pagina vind je het overzicht van hoe Smaaklessen aansluit bij de methode Wijzer Natuur en techniek (2015).

Groep 5 - Hoofdstuk 4: 'Weet wat je eet!'

Les 1: 'Zo veel eten' sluit aan bij Smaaklessen Groep 4, les 2

In hoofdstuk 4, les 1 'Zo veel eten!' van Wijzer Natuur en techniek (2015) voor groep 5 gaat het over tussendoortjes. Er wordt gekeken naar wat gezonde tussendoortjes zijn. Smaakles 2 'Een gezonde pauzehap?' zou ingezet kunnen worden als vervanging van de les omdat de doelen van de lessen overeenkomen.

Bekijk de Smaakles

Groep 6 - Hoofdstuk 1: 'Zo werkt je lichaam'

Les 3: 'De wereld om je heen' sluit aan bij Smaaklessen Groep 5, les 1

In hoodstuk 1, les 3 'De wereld om je heen' van Wijzer Natuur en techniek (2015) voor groep 6 gaat het over je zintuigen. Het eerste deel van de les 'De wereld om je heen' zou vervangen kunnen worden door Smaakles 2 'Ontdek de hoofdsmaken'. Deze les biedt verbreding over het onderwerp.

Bekijk de Smaakles

Groep 5 - Hoofdstuk 4: 'Weet wat je eet!'

Les 2: 'Eten om te leven' sluit aan bij Smaaklessen Groep 5, les 2

In hoofdstuk 4, les 1 'Eten om te leven' van Wijzer Natuur en techniek (2015) voor groep 5 gaat het belang van gezond eten. Smaakles 2 'Lekker uit de Schijf van Vijf' zou ingezet kunnen worden als verdieping van de les, omdat de leerlingen in deze Smaakles leren waarom de producten uit de Schijf van Vijf goed voor je zijn. Ze leren dat gevarieerd eten uit de Schijf van Vijf gezond is.

Bekijk de Smaakles

Groep 5 - Hoofdstuk 4: 'Weet wat je eet!'

Les 3: 'Lekker en gezond' sluit aan bij Smaaklessen Groep 5, les 2

In hoofdstuk 4, les 3 'Lekker en gezond' van Wijzer Natuur en techniek (2015) voor groep 5 gaat het over de Schijf van Vijf. Een lesdoel is om leerlingen bewust te maken over het belang van gevarieerd eten en hoe de voedingsschijf daarbij gebruikt kan worden. Als verdieping op de les zou Smaakles 2 'Lekker uit de Schijf van Vijf' ingezet kunnen worden.

Bekijk de Smaakles

Groep 5 - Hoofdstuk 4: 'Weet wat je eet!'

Les 4: 'Ziek' sluit aan bij Smaakmissie Voedselverspilling les 4

In hoofdstuk 4, les 4 'Ziek' van Wijzer Natuur en techniek (2015) voor groep 5 leren de kinderen op welke manieren schimmels op voedsel ontstaan. Les 4 van de Smaakmissie Voedselverspilling zou hier gebruikt kunnen worden voor verbreding.

Bekijk de Smaakmissie

Groep 5 - Hoofdstuk 4: 'Weet wat je eet!'

Les 3: 'Lekker en gezond' sluit aan bij Smaakmissie Olie en vet les 2

In hoofdstuk 4, les 3 'Lekker en gezond' van Wijzer Natuur en techniek (2015) voor groep 5 gaat het over de Schijf van Vijf. Een lesdoel is om leerlingen bewust te maken over het belang van gevarieerd eten en hoe de voedingsschijf daarbij gebruikt kan worden. Als verdieping op de les zou les 2 van de Smaakmissie Olie en vet kunnen worden ingezet.

Bekijk de Smaakmissie

Groep 5 - Hoofdstuk 4: 'Weet wat je eet!'

Les 1: 'Zo veel eten' sluit aan bij Smaakmissie Fruit les 3

In hoofdstuk 4, les 1 'Zo veel eten!' van Wijzer Natuur en techniek (2015) voor groep 5 gaat het over tussendoortjes. Er wordt gekeken naar wat gezonde tussendoortjes zijn. In les 2 van Smaakmissie Fruit leren de kinderen kiezen voor onbewerkt fruit en leren meer mogelijkheden waarin fruit gebruikt kan worden. Als gezond tussendoortje kan gekozen worden voor fruit, daardoor past deze les ter verdieping op de les over gezonde tussendoortjes.

Bekijk de Smaakmissie

Groep 5 - Hoofdstuk 4: 'Weet wat je eet!'

Les 3: 'Lekker en gezond' sluit aan bij Smaakmissie Fruit les 5

In hoofdstuk 4, les 3 'Lekker en gezond' van Wijzer Natuur en techniek (2015) voor groep 5 gaat het over de Schijf van Vijf. Een lesdoel is om leerlingen bewust te maken over het belang van gevarieerd eten en hoe je de voedingsschijf daarbij gebruikt kan worden. Als verdieping zou les 5 uit de Smaakmissie Fruit ingezet kunnen worden, omdat de kinderen leren hoe je variatie kunt aanbrengen in het eten van fruit.

Bekijk de Smaakmissie

Groep 5 - Hoofdstuk 4: 'Weet wat je eet!'

Les 3: 'Lekker en gezond' sluit aan bij Smaakmissie Drinken les 5

In hoofdstuk 4, les 3 'Lekker en gezond' van Wijzer Natuur en techniek (2015) voor groep 5 gaat het over de Schijf van Vijf. Dit kan gekoppeld worden aan de Smaakmissie Drinken les 5, hierin leren de kinderen over de Schijf van Vijf. Deze Smaakmissie kan dus ingezet worden als verdieping.

Bekijk de Smaakmissie

Groep 5 - Hoofdstuk 4: 'Weet wat je eet!'

Les 3: 'Lekker en gezond' sluit aan bij Smaakmissie Aardappels, rijst en pasta les 3

In hoofdstuk 4, les 3 'Lekker en gezond' van Wijzer Natuur en techniek (2015) voor groep 5 gaat het over de Schijf van Vijf. Dit kan gekoppeld worden aan de Smaakmissie: Aardappels ,rijst en pasta les 3. Hierin leren de kinderen over de Schijf van Vijf. Deze Smaakmissie kan dus ingezet worden als verdieping.

Bekijk de Smaakmissie

Groep 6 - Hoofdstuk 2: 'Kringloop in de natuur'

Les 3: 'Paddenstoelen' sluit aan bij Smaaklessen Groep 5, les 4

In hoodstuk 2, les 3 'Paddestoelen' van Wijzer Natuur en techniek (2015) voor groep 6 gaat het over je schimmels. Smaakles 4 'Waar bewaar je wat' sluit goed aan bij de les omdat de leerlingen leren dat je zintuigen je waarschuwen voor voedselbederf. Ook leren ze waar ze producten het beste kunnen bewaren om voedselverspilling tegen te gaan. Deze les kan worden ingezet als verbreding.

Bekijk de Smaakles

Groep 5 - Hoofdstuk 4: 'Weet wat je eet!'

Les 4: 'Ziek' sluit aan bij Smaaklessen Groep 5, les 4

In hoofdstuk 4, les 4 'Ziek' van Wijzer Natuur en techniek (2015) voor groep 5 ontdekken de leerlingen dat het belangrijk is om eten en drinken op de juiste plaats te bewaren omdat er anders schimmels op komen. Om dieper in te gaan op hoe voedselbederf voorkomen kan worden, kan Smaakles 4 'Waar bewaar je wat?' ingezet worden.

Bekijk de Smaakles

Groep 6 - Hoofdstuk 1: 'Zo werkt je lichaam'

Les 3: 'De wereld om je heen' sluit aan bij Smaaklessen Groep 6, les 1

In hoodstuk 1, les 3 'De wereld om je heen' van Wijzer Natuur en techniek (2015) voor groep 6 gaat het over je zintuigen. Het eerste deel van de les 'De wereld om je heen' zou vervangen kunnen worden door Smaakles 1 'Speurneuzen'. Deze les biedt verbreding over het onderwerp.

Bekijk de Smaakles