Op deze pagina vind je het overzicht van hoe Smaaklessen aansluit bij de methode Wijzer Aardijkskunde (2015).
Groep 7 - Hoofdstuk 1: 'Landbouw in Europa'
Les 3: 'Voedsel produceren' sluit aan bij Smaaklessen Groep 7, les 3
In hoofdstuk 1, les 3 'Voedsel produceren' van Wijzer Aardrijkskunde (2015) voor groep 7 gaat het over de productieketen van voedsel. Voor Smaakles 3 'Etikettenpret' is een lesdoel dat de leerlingen leren over de stappen van een grondstof tot een product in de winkel. Deze les past goed bij les 3 'Voedsel produceren' omdat het een kijkje geeft hoe het in de praktijk verloopt als een grondstof verwerkt wordt tot een product.
Groep 7 - Hoofdstuk 1: 'Landbouw in Europa'
Les 3: 'Voedsel produceren' sluit aan bij Smaakmissie Groente les 3
In hoofdstuk 1, les 3 'Voedsel produceren' van Wijzer Aardrijkskunde (2015) voor groep 7 gaat het over de productieketen van voedsel. In Smaakmissie Groente les 3 gaat het over de productieketen van groente. Deze les past goed bij les 3 'Voedsel produceren' omdat het een kijkje geeft hoe het in de praktijk verloopt om groente te produceren.
Groep 7 - Hoofdstuk 1: 'Landbouw in Europa'
Les 3: 'Voedsel produceren' sluit aan bij Smaakmissie Aardappels, rijst en pasta les 4
In hoofdstuk 1, les 3 'Voedsel produceren' van Wijzer Aardrijkskunde (2015) voor groep 7 gaat het over de productieketen van voedsel. In Smaakmissie Aardappels, rijst en pasta les 4 gaat het over de productiestappen van het verwerken van pasta, rijst en aardappels. Deze les geeft ook verdieping op het thema landbouw in Europa omdat de kinderen ontdekken dat aardappels in Nederland worden verbouwd en pasta en rijst voornamelijk in het buitenland.