Naut

Op deze pagina vind je het overzicht van hoe Smaaklessen aansluit bij de methode Naut (2017).

Groep 7-8 - Thema 7: 'Een en al voeding'

Les 2: 'Je bent gemaakt van eten' sluit aan bij Smaaklessen Groep 6, les 2 en EU-Schoolfruit Groep 6, Startles

In thema 7, les 2 'Je bent gemaakt van eten' van de methode Naut (2017) voor groep 7-8 zijn de lesdoelen dat de leerlingen leren over voedingsstoffen en waarom variatie belangrijk is. Smaakles 2 of EU-Schoolfruit Groep 6, Startles 'Proefjescircuit met de Schijf van Vijf' kan als verbreding worden ingezet. Daar leren de leerlingen ook over de Schijf van Vijf, maar ook over gezonde voedselkeuzes maken.

Bekijk de Smaakles

Bekijk de EU-Schoolfruit Startles

Groep 7-8 - Thema 2: 'Zintuigen'

Les 1: 'Waarnemen met je zintuigen' sluit aan bij Smaaklessen Groep 8, les 1

In thema 2, les 1 'Waarnemen met je zintuigen' van de methode Naut (2017) voor groep 7-8 leren de leerlingen wat een zintuig is, over de verschillende functies van een zintuig en hoe een zintuig werkt. Smaakles 1 'Voedselverleiding' kan als verbreding ingezet worden omdat de leerlingen hierin ervaring op doen hoe je zintuigen je ook kunnen verleiden.

Bekijk de Smaakles

Groep 7-8 - Thema 7: 'Een en al voeding'

Les 2: 'Je bent gemaakt van eten' sluit aan bij Smaaklessen Groep 8, les 2

In thema 7, les 2 'Je bent gemaakt van eten' van de methode Naut (2017) voor groep 7-8 zijn de lesdoelen dat de leerlingen leren over voedingsstoffen en waarom variatie belangrijk is. Smaakles 2 'De energiebalans' kan als verdieping ingezet worden omdat de leerlingen hierin leren over de functies van voedingsstoffen en de energiebalans.

Bekijk de Smaakles

Groep 7-8 - Thema 7: 'Een en al voeding'

Les 2: 'Je bent gemaakt van eten' sluit aan bij Smaaklessen Groep 8, les 4

In thema 7, les 2 'Je bent gemaakt van eten' van de methode Naut (2017) voor groep 7-8 leren de leerlingen welke voedingsstoffen er zijn. In Smaakles 4 'Proefjes met toevoegingen' wordt er ingegaan op toevoegingen die in producten worden gestopt. De Smaakles kan als verbreding ingezet worden omdat de leerlingen dan leren welke toevoegingen worden gedaan bij eten.

Bekijk de Smaakles

Groep 5 - Thema 3: 'Voeding en je lichaam'

Les 1: 'Van boerderij tot supermarkt' sluit aan bij Smaakmissie Zuivel les 1

In thema 3, les 1 van Naut (2016) groep 5, leren de kinderen dat melk van de koe wordt gebruikt om zuivelpoducten te maken. In de Smaakmissie Zuivel les 1, is dit ook het lesdoel. En zou deze les dus als vervanging kan worden gebruikt.

Bekijk de Smaakles

Groep 5 - Thema 3: 'Voeding en je lichaam'

Les 1: 'Van boerderij tot supermarkt' sluit aan bij Smaakmissie Zuivel les 2

In thema 3, les 1 van Naut (2016) groep 5, leren de kinderen dat melk van de koe wordt gebruikt om zuivelpoducten te maken. In de Smaakmissie Zuivel les 2, is het lesdoel dat de kinderen uitkunnen leggen hoe melk geproduceerd wordt. Dus kan deze les als vervanging worden ingezet.

Bekijk de Smaakles

Groep 5 - Thema 3: 'Voeding en je lichaam'

Les 1: 'Van boerderij tot supermarkt' sluit aan bij Smaakmissie Zuivel les 3

In thema 3, les 1 van Naut (2016) groep 5, leren de kinderen dat melk van de koe wordt gebruikt om zuivelpoducten te maken. In de Smaakmissie Zuivel les 3, kunnen de kinderen het proces van koe tot pak melk in de winkel in stappen weergeven. Dat komt overeen met de les van Naut. Je kunt het dus als vervanging gebruiken.

Bekijk de Smaakles

Groep 7-8 - Thema 7: 'Een en al voeding'

Les 2: 'Je bent gemaakt van eten' sluit aan bij Smaakmissie Groente les 2

In thema 7, les 2 'Je bent gemaakt van eten' van de methode Naut (2017) voor groep 7-8 leren de leerlingen waarvoor voedingsstoffen nodig zijn. Door les 2 van de Smaakmissie Groente leren de leerlingen om een gezonde keuze te maken voor groente. Deze Smaakmissie zorgt voor verdieping op les 2 omdat het een praktisch voorbeeld geeft welke goede voedingsstoffen je kan nemen. Het past bij de Schijf van Vijf.

Bekijk de Smaakles

Groep 7-8 - Thema 7: 'Een en al voeding'

Les 2: 'Je bent gemaakt van eten' sluit aan bij Smaakmissie Aardappelen, rijst en pasta les 2

In thema 7, les 2 'Je bent gemaakt van eten' van de methode Naut (2017) voor groep 7-8 leren de leerlingen waarvoor voedingsstoffen nodig zijn. Door les 2 van de Smaakmissie Aardappels, rijst en pasta kan ter verdieping worden aangeboden omdat het gaat over hoe kinderen voldoende voedingsstoffen uit het koolhydraten stuk van de Schijf van Vijf binnen kunnen krijgen. Maar ook dat ze leren kiezen voor volkoren producten in plaats van 'witte' producten.

Bekijk de Smaakles