Nieuws

Update leveringen EU-Schoolfruit

Gepubliceerd op
17 oktober 2023

Update 23 november:

Goed nieuws! De leveranciers zijn akkoord gegaan met de verhoging van de vergoeding voor EU-Schoolfruit en hebben de schoolfruitcontracten ondertekend. Dit betekent dat de leveringen kunnen gaan starten. De desbetreffende scholen ontvangen de eerste levering op maandag 4 of dinsdag 5 december. Vanaf die datum ontvangen zij 20 weken lang, 3 porties groente en fruit per week. Vrijdag 24 november ontvangen deze scholen meer informatie over hun leverancier en het ondertekenen van het schoolfruitcontract.

Update 21 november:

Er is vertraging opgetreden bij de contracten tussen een aantal schoolfruitleveranciers en scholen.

Dit betekent voor de helft van de scholen de leveringen van EU-Schoolfruit op een later tijdstip zullen beginnen dan de eerder aangekondigde datum van 13 of 14 november. We weten helaas nog niet wanneer de leveringen wel zullen starten.

Wat is de reden van de latere levering?

De reden voor de latere levering is dat er in eerste instantie vertraging is opgetreden bij de contracten tussen een aantal schoolfruitleveranciers. Vervolgens bleek dat er berekeningsfouten zijn gemaakt door Wageningen Economic Research (WEcR). WEcR berekent voor het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) de vergoeding voor de leveranciers voor EU-Schoolfruit. De vergoeding wordt nu verhoogd. Het ministerie vraagt leveranciers die eerder de schoolfruitcontracten niet wilden tekenen of ze voor de aangepaste vergoeding wel willen leveren. Als zij alsnog niet willen leveren, wordt naar een andere oplossing gezocht. Het ministerie heeft daarover vandaag de Tweede Kamer geïnformeerd. U kunt dit hier nalezen.

Update 10 november:

Er is vertraging opgetreden bij de contracten tussen een aantal schoolfruitleveranciers en scholen. Dit betekent voor deze scholen dat de leveringen van EU-Schoolfruit op een later tijdstip zullen beginnen dan de eerder aangekondigde datum van 13 of 14 november.

We zijn nog steeds op zoek naar een passende oplossing. Dit doen we samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). De desbetreffende scholen ontvangen een bericht zodra bekend is op welke datum het schoolfruit geleverd kan worden.

Voor een deel van de scholen zullen de schoolfruitleveringen zoals gepland zullen doorgaan, met de eerste levering op 13 of 14 november.

Update 6 november:

Tot op heden is het helaas nog niet gelukt om een passende oplossing te vinden voor de vertraging die is opgetreden bij de contracten tussen een aantal schoolfruitleveranciers en scholen. Hier wordt nog steeds hard aan gewerkt.

Uiteraard zullen wij, zodra er meer informatie beschikbaar is, de desbetreffende scholen direct informeren.

Een deel van de scholen heeft hun contract al wel ontvangen. Dit betekent nog steeds dat de fruitleveringen voor deze scholen zoals gepland zullen doorgaan, met de eerste levering op 13 of 14 november.

Update 27 oktober:

Momenteel wordt er gewerkt aan het vinden van een passende oplossing voor de vertraging die is opgetreden bij de contracten tussen een aantal schoolfruitleveranciers en scholen. Dit doen we samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en
het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen we de desbetreffende scholen hierover informeren en dit bericht bijwerken.

Update 17 oktober:

Mogelijk heeft u in de media berichten gelezen over het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. We willen u hierbij de laatste stand van zaken mededelen.

Momenteel wordt er gewerkt aan de contracten tussen een aantal schoolfruitleveranciers en scholen. Hier is onverhoopt vertraging bij opgetreden. We werken actief aan het vinden van een passende oplossing. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen we dit nieuwsbericht bijwerken.

Een deel van de scholen heeft hun contract al ontvangen. Dit betekent dat de fruitleveringen voor deze scholen zoals gepland zullen doorgaan, met de eerste levering op 13 of 14 november.

Met vriendelijke groet, Team EU-Schoolfruit