schoolfruit voortgezet onderwijs

Wat is EU-Schoolfruit VO?

EU-Schoolfruit is er ook voor het Voortgezet Onderwijs (VO)

EU-Schoolfruit stimuleert kinderen samen fruit en groente te eten in de klas. Deelnemende scholen ontvangen 20 weken gratis schoolfruit voor alle leerlingen. Tijdens de 20 weken schoolfruit maakt de school gebruik van de EU-Schoolfruitlessen en het schoolfruitdigibord.

Meer dan 2600 scholen doen al mee, waaronder 74 VO-Scholen!

  Meedoen met EU-Schoolfruit

  Aanmelding schooljaar 2017-2018

  De inschrijfperiode voor EU-Schoolfruit 2017-2018 is nog niet bekend. Het inschrijven voor EU-Schoolfruit werkt voor VO anders dan voor PO. Afgelopen schooljaar lag de verantwoordelijkheid van de selectie voor VO-Scholen bij de regionale GGD’s. Houd onze website en de nieuwsbrief goed in de gaten voor de regeling voor het schooljaar 2017-2018.

  Welke scholen komen in aanmerking?

  In het schooljaar 2016-2017 doen 74 middelbare scholen mee aan het EU-Schoolfruitprogramma. De deelnemende middelbare scholen ontvangen voor alle leerlingen uit klas 1 en 2 drie stuks groente/fruit per week, gedurende 20 weken. Daarnaast maken de scholen gebruik van lesmaterialen gemaakt voor Voortgezet Onderwijs over groente, fruit en gezonde voeding.

  Aanvullend lesmateriaal en activiteiten

  Fruitandveggiechallenge.png

  Doet uw school mee? Dan heeft uw school de inspanningsverplichting om deel te nemen aan de begeleidende maatregelen: het uitvoeren van het lesmateriaal voor VO: de Fruit and Veggie Challenge. Dit lesmateriaal kunt u ook gratis gebruiken buiten het programma om. Het lesmateriaal vindt u hier

  Aantoonbaar goed bezig? Vraag dan het Vignet Gezonde School aan.

  - Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

  Groente- en fruitlevering op school

  De schoolfruitleveringen van 2016-2017 zijn gestart in de week van 7 november 2016 en lopen t/m de week van 10 april 2017. In totaal ontvangen de deelnemende scholen gedurende 20 weken drie stuks gratis groente of fruit per week. Bekijk de fruitlevering per week. Op zoek naar tips over hoe je het beste fruit en groente kunt verdelen over school of hoe je dit organisatorisch kan regelen? Bekijk dan eens de tips bij Leerkrachten-PO.

  EU-subsidie

  Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma wordt aangeboden door de Europese Unie, het ministerie van Economische Zaken en de schoolfruitleveranciers. Het programma valt onder de Europese Schoolfruitregeling en wordt financieel ondersteund door de Europese Unie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt EU-Schoolfruit - Wageningen University - zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling. Stichting Voedingscentrum Nederland ondersteunt het programma.
  VO_Website_Tussenlijn-midden2.jpg
  Tussenafbeelding breed.jpg